Brændenældesuppe og brasede kartofler
Ingredienser
Brændældesuppen:
1 løg
2 hvidløg
1 grøntsagsboullion
4 dl vand
En stor håndfuld brændælder
8 kartofler
4 gulerødder
Brasede kartofler:
2 spsk. olie
8 kartofler
1 tsk salt
Brandældesuppe er en lækker, nem og smagfuld ret, at lave i naturen. Her bruger du også naturens ressourcer i din mad.
Sådan gør du
Start med at skær hvidløgne og løgne i små tern. Steg dem i gryden, så de bliver gyldenbrune.
Put så vandet i, og lad det stå og syde lidt.
Derefter hælder du din grøntsagsboullion i vandet med løg-nene.
Hak kartoflerne og gulerødderne i tern, og put dem derefter i suppen.
Lad det stå, imens du laver dine brasede kartofler.
Hæld olie på din pande, og vent til det blevet godt varmt.
Smid nu kartoflerne på panden, og lad dem stege til de bliver brune og sprøde.
Tilsidst hælder du lidt salt over dem, og voila - maden er serveret!